Sweet Little Thing
Hit Follow or go back to Dashboard
Te' Entries Te' Owner Te' Thing Te' Buddy



kisah ayam,,,

Monday, April 2, 2012 | 11:03 AM | 2 Problem

assalamualaikum,,,,

hallu hallu readers,,,sekarang dah bulan april,,,cepat sungguh masa berlalu,,,hmmphh,,,meh sini nak story about AYAM,,
actually ayam dekat rumah syifa baru je bersalin,,,tak sempat nak kira berapa anaknya,,,ramai,,heeee.
but,,adalah seekor ni masuk dalam golongan AKU (ayam kurang upaya),,heeee..wujudkah golongan ni,,syifa tak tahu,,kira wujud lah 2h,,
kesian dia,,tok syifa lah yang perasan,,sebab bunyi tak henti2,,,mak dia dah jalan2 makan angin dengan adik beradik dia yang lain,,,tinggal dia seekor jaa terkontang kanting,,,hahahaha,,,then mak syifa decide nak jaga anak ayam 2h,,,actually ada 2 ekor,,,yang 1 lagi 2hh ok jaa,,sihat walafiat,,tapi ditinggalkan jugak,,,tapi anak ayam 2h dah kembali ke rahmatullah,,,innalillah,,,ALLAH  lebih menyayanginya,,,tinggallah yang cacat 2hh,,,,dia just x boleh jalan jaa,,,don't know why
kesian dia,,,tiap hari syifa bagi dia minum air jaa,,,kecik lagi,,x tau nak bagi makan apa,,,hehehe,,alhamdulillah dia masih bertahan dan masih hidup sehingga detik ini,,,

sini syifa tunjukkan anak ayam 2hh