Sweet Little Thing
Hit Follow or go back to Dashboard
Te' Entries Te' Owner Te' Thing Te' Buddy



interview, ,

Wednesday, April 18, 2012 | 12:31 AM | 0 Problem

assalamualaikum,,
hai hai kwan kwan smua,,,semalam bertarikh 16 april 2012 syifa telah mnjalanni sesi temuduga ,,HAAA!!!
temuduga apa eh,,,kerja kah ?,, x lah,,syifa pgi tmuduga ASASI TESL UITM,,haa,,lpas je kluar dari bilik tu hanya ALLAH je yang tahu betapa leganya hati,limpa,jantung dn sgala organ yg ada dalam badan ni,,,hahaha,,sja nk buat over,,
temuduga tu berlangsung dkat penang,,x lah penang sngat,,dkat permatang pauh ja,,
dekat kertas tu tulis pukul 2 mula,,so syifa sampai dlam 1.35 kot,,trus naik tingkat 4,,ohh,,alangkah terkejutnya saya tatkala melihat semua orang dah beratur,,terlewatkah aku ?tengok jam,,rsanya tak,,ok,,nasib baik lah ada kawan jgak,,cari nama dulu,,tengok dapat panel berapa,,ok PANEL 2,,semua orang dah jalan masuk bilik,,,hey!!!tunggu saya!!!,,ok,,syifa pon masuk bilik,,ohh,,terkejut lagi,,jumpa lagi kawan,,EMMA!!!! x sangka jumpa kat sini,,EMMA tu sekelas dengan syifa,,ok,,ambil sit masing2,,then lecturer tu passing paper,,ohh,,dah la sejuk,,tambah dengan gementar segala,,nak jawab apa lah nanti,,wow speaking pekat kott,,hadoiy,,kantoi aku,,dah la speaking pon x lepas ada hati nk ambil tesl,,blah la kau syifa!!!
ok,,masa menjawab 1 jam,,soalan ABC 15 soalan,,then kna buat essay,,,SAH!!!essay pasal benefits of social networks such as FACEBOOK and etc,,,tajuk ni la yang kitorang sibuk buat research,,,sampai x tidur syifa cari pasal benda ni,,soaln ABC tu punya lah susah,,bagi syifa la,,soalan comprehensive je pon,,berdasarkan text,,hadoiy,,text dah la panjang,,,baca punya baca langsung x masuk otak,,dah bopa minit berlalu,,rugi masa je macam ni,,then buka soalan terus,,haha,,essay,,hadoiy,,x engat dah apa yang aku pulun sampai x tidur semalam,ok cool je,,tarik nafas,,then jawab,,ok masa tamat,,haha,,lepas ni sesi interview yang paling digerunkan oleh semua interviewers,,hurmm,,nama syifa no 15,,lambat lagi ni,,tunggu punya tunggu sampai lah giliran saya,,NURUL ASYIFA' ,,dengan cermatnya syifa melangkah masuk,,hhaha,,ketaq x yah dok habaq laa,,,so ,,letak fail atas meja,,sorang laki sorang pompuan,,,ok yg bersoal jawab dengan syifa ni pompuan,,yg laki tu dok sblah jee,,soalan fes dya tnya "what should i call you? nurul or asyifa' ?,,ehem ehem,,"juz call me syifa',,",ok,"nice name,,",,,."whats the meaning,,syifa ?",,oh GOD,,apa punya soalan ni,,syifa x prepare kot,,hadoiy,,"hmph,,hmphh,,(senyum monyet sikit),penawar,,opss sory,,"apa pasal ko cakap MELAYU ni,,"i mean CURE",,"ya,,thats rite",,ohh lega,,then,,dya belek belek segala sijil yg ada dalam fail tuhh,,haha,,sory la fail kita x tebal,,dya tnya tnggal kt mna la,,then dya jumpa sijil EKSPLORASI HAJI,,kihkih,,"wow,,interesting,,eksplorasi haji,,,tell me bout this,",,ok,,syifa pon gtaw lah apa yg patut,,,then dya tanya apa yg slalu syifa buat masa lapang,,mmang dya tnya pnya soalan ni,,dah agak dah,,then syifa gtaw la syifa suka masak,,aik,,apa pasal cita bab masak ni,,ni TESL laa,,,then syifa gtaw laa syifa LOVE reading novels,,mesti dya tnya novel apa,,haa,,,kan betoi,,OK,,
"i love novels written by sophie kinsella,,such as shopaholic and baby,,"
"tell me about the novel"
"its about a married women and have a cute baby and love shopping,,",,seriously syifa dah lupa ok cita tuhh,,hentam sje lah,,,sekejap je interview tuh,,pnya la tunggu sampai pukul 5,,,,jom nak balik,!!!
haa,,!!!lupa nk cita 1 bnda,,syifa bru je knal sorang ni,,x sampai 1 mnit pon,,lepas je nma syifa called out,,dya kata "GUD LUCK SAYANG",,ohh,,"tenks",,dengan senyum yang x berapa nak ikhlas,,sory laa,,sayang sayang pulak,,nama pon x taw lagi,,hahaha,,tapi dya tu girls ok,,