Sweet Little Thing
Hit Follow or go back to Dashboard
Te' Entries Te' Owner Te' Thing Te' Buddy



I'M TOO BUSY !!!

Wednesday, February 27, 2013 | 8:42 PM | 0 Problem

Assalamualaikum people ,, how are you guys doing ? mesti baik baik saja kan kan kannn,,
ok,, now, I admit that I'm too very very and tersangatlah boring tahap cipan,, WHAT ? CIPAN ? APAKAH ITU ? hahaha,, aku pon tak taw apakah benda tu ,, main tulis ja dah itu yang terlintas,,
BORING ? well,, to be exact I'm too busy ,, so inilah yang membuatkan aku boring bila aku dah terlalu busy,, sampai tak da masa nak bermanja dengan kucing2ku,, dah dua hari tak nampak batang hidung kucing  kucng ni ,, kemanalah kalian,, kucing kucing aku memang jenis yang tak masuk rumah sebab tu tak dapat nak jumpa or berselisih,, haha ,, btw tadi punya rindu sangat cari punya cari panggil punya panggil datang jugak kucing kucing aku,, semua dah gemuk gemuk,, dah besar besar, dah gedek gedek (gedek = besar *indon punya bahasa) 
 #sigh ..apa yang aku busykan sangat sampai boring tahap cipan ? exam dah nak dekat and terlalu banyaklah esaimen yang belum dibereskan,, hidup ni dah terasa macam budak U ,, dah la kena submit esaimen by next week  and next week jugaklah exam oiy,, bikin pecah kepala,, 
whatsoever aku dah buat keputusan nak study dulu ,, dua dua penting,, satu pon tak boleh tolak tepi,, tapiiiii banyak lagi yang aku tak study,, #sigh again and again,,
terasa macam 24 jam sehari yang diperuntukkan untuk aku tidak mencukupi,, ohh hahaha,,


Do give me strenght to face all of these ,,

<Adiouss>



BAJU KURUNG

Sunday, February 10, 2013 | 11:05 PM | 0 Problem

Assalamualaikum people ,, miss me ?
 ahhh bajet, bajet macam ada orang baca blog kita kannn,, 
I went to the skool this morning and I juz wore BAJU KURUNG
some of my friends did asked me ,, " eh eh,, apasal hg pakai baju kurung ni ? nak pi kenduri mana ? "
ehh, dah kenapa dengan mentality rakyat Malaysia sekarang ya, bila pakai baju kurung ja mesti pergi kenduri kah ? bila pergi kenduri mesti pakai baju kurungkah ?
Tak semua berfikiran macam ni, but I juz think that most of Malaysian think it that way, rite ?
Selagi pakaian yang aku pakai tak dedah sini sana dan yang paling penting adalah keselesaan aku forsure aku akan pakai .
bukan nak bajet alim, bajet baik or bajet apa apalah,, tapi apa salahnya kalau aku bajet pon kan ,, maybe itu dah jadi satu hobi aku sekarang untuk berbajet . sekian.


<Adiouss>



Thankful

Monday, February 4, 2013 | 5:15 PM | 0 Problem

Assalamualaikum and hello hai hai peepss ,, this is just a short entry from me, I found this and wanna share it with uolls (:

Dear Allah ,, I know sometimes I won't get everything I want, but Allah please help me to be thankful for everything  I get . Ameen .

You can't have everything your way all the time .



It's 2013 people !!!

Saturday, January 5, 2013 | 10:19 AM | 0 Problem

Assalamualaikum and hello people !!!

Pejam celik pejam celik kita dah berada di tahun baru,, TAHUN 2013 !!!
AHLAN WAHSAHLAN 2013 !!!
so, what's ur resolutions this year ? I think first resolution yg perlu ada pada semua orang ialah penuhi resolution last year, tak gitu ? haha,,
Bila masuk ja tahun baru so it's mean my birthday !!! 2nd January ,, that's my birthday ,, so uolls kena ingat tau besday syifa,, berjuta terima kasih kepada semua yang ucapkan dan mendoakan syifa, syifa amat menghargainya ,, (:
tapi besday tahun ni sambut awal daripada biasa, tak ada yang special sangat pon, juz sambut dengan sebiji kek,, ini pon kakak punya idea, kakak nak sambut sekali sebab dia dah nak balik KL 1 Januari,, kitorang juz tempah kek kat depan rumah ja, btw memang sedap kek ni, OREN MOIST CAKE , lain dari yang lain, selalunya kalau makan kek ni mesti manis gila2 punya manis, tapi yang ni memang perfect lah, tak manis sangat and krim pon tak banyak,, aiskrim yang dalam kek tu memang sedap,, ahhhh,, cair di mulut, harga pon memang sangat berpatutan, normally harga dekat pasaran around 100 jugak lah, tapi ni special punya Kak Fyza bagi 50 ja,, diskaun sebab besday syifa,, haha,,
apa lagi eh,, actually tak dak idea nak update tapi nak update jugak bersempena tahun baru ni ,, pulun kan,,
so, sampai sini sajalah ,,

<Adiouss>





# Random Updates #

Saturday, December 8, 2012 | 5:20 PM | 0 Problem

Assalamualaikum and hello hello buddies !!!

dah lama tak mengupdate tapi rasa rindu di hati x dapat dipendam selamanya ,, dah berkali kali buka ja blog terus jadi blank otak ni nak update,, hanya mampu membaca blog rakan rakan yang lain yang semestinya lebih ohsemm ,, *jeless

actually dah boring sangat petang petang macam ni,, memang tak tahu nak buat apa,, so laptop pon kosong tak ada yang guna rebutlah peluang yang ada,, kan kan kan ,,

banyak lagi masa yang akan dibazirkan disebabkan cuti yang masih lama ,, yeahh!!! I'm form 6 student, so kena ikut peraturan sekolah la kan,, and I've got news that some of my friends wanna leave the school,, OMG !!! HOW COULD YOU !!! ada yang dapat tawaran poli lah uitm lah,, humm,, nak buat macam mana dah rezeki korang kat sana kan,, but still I feel very very very sad ,, :'(
hampir setahun kitorang kenal dan mula rapat,, tetiba nak pisah macam tu ja,, at first tu agak tak redha lah dengan keputusan diorang, tapi siapalah saya yang nak menghalang perjalanan mereka yang sudah ditentukan oleh Allah S.W.T. Thanks God that there's still some of my friends that closed to me,,

We just humans being. We can plan what we want smoothly but Allah the only One that knows what's the best for us . Accept the Qada' and Qadar. Allah plan is the best plan. In Shaa Allah I'll move on and don't wanna look back on my past. It's just a past so let it past. Right ? ,,

<Adiouss>



# Girls Day Out #

Sunday, November 18, 2012 | 11:17 AM | 0 Problem


Assalamualaikum and hallu hallu buddies !!!

Ehem ehem,, apa khabar anda anda anda sekalian ? mesti sihat kan, dah boleh baca blog tuh kira sihat lah,,
Anyway, entry kali ni syifa excited sangat nak tulis, tak sabar tak sabar tak sabar !!!! Semalam bertarikh 17 Nov 2012, merupakan hari yang paling gembira buat syifa bagi bulan November ,, you know why why why ??? Let me tell ya !!

It's a Girls Day Out !!! saja syifa letak tittle tuh,, sebab semua girls, no guys !! and this story started from Cik Nik's house, kitorang plan nk lepak rumah Cik Nik sebelum keluar jejalan, so lepak punya lepak makan punya makan gelak punya gelak dah 12.30 p.m. kitorang pon keluarlah, and you know what,? kitorang naik Viva yg dipandu oleh Umi seramai enam orang,, OHHHH!!! so SEMPIT !!! whatsoever, kitorang sampai jugak ke destinasi yg hendak dituju, actually tak plan pon nak pergi mana, dah keluar pagar baru decide and kitorang pergi A.S Mall ,, nak buat apakah dekat sana ?? wayang mungkin ,, then selamat sampai, alhamdulillah Umi dah semakin cekap memandu, manual tuhh ,, walaupun mulut dia bising ja masa drive,,
sesampai ja kitorang terserempak dengan Kamilia and Aisyah,, classmates syifa masa Form 1,, then kitorang pon beramah mesra lahh,, tengah tengah jalan pulak tuh,, semua pandang pelik jaa,, then kitorang pon say bye bye,, lepastu terserempak dengan Izzah pulak,, ohmaiGod !!! rindunya Izzah!!!! semua tanpa dirancang, tak sangka boleh jumpa,, so kitorang pergi makan, and lepak sama sama,, menggila sama,, semua sama,,



Bila jumpa cermin inilah jadinya 

Izzah and Me 

Izzah and me in the mirror,, ewahh

Hana and Umi

BFF

Nabila and Me

Me and Hana

HANA UMI SYAFA
# US #



# US AGAIN #

< hana and me >

hana umi syifa 



Random Update .

Friday, November 16, 2012 | 4:55 PM | 0 Problem

Assalamualaikum and hello buddies ,,!!!

Hmmm awkwardnya nak update blog. Banyak benda nak di update sebenarnya sampai dah banyak cerita basi. So yang basi tu kita pausekan dulu, dah alang alang basi . hew hew. Well, today was the second day of Maal Hijrah rite ? I hope you guys can perform well in ur life and this remind me as well, just forget the past and move on. Don't repeat the mistake of what we've done in our past.

<Adiouss>